Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Anders Öhlund, SVT

Prissmäll för Ingemarbacken när snön ska läggas: ”Sparar in på allt vi kan”

Publicerad

Ingemarbacken i Tärnaby har ett 50-tal kanoner som lägger snö – som alla drivs av el. Men i år blir det betydligt dyrare än vanligt på grund av elpriserna.

– Vi sparar in på allt vi kan, säger David Johansson, vd för Tärnaby Alpint.

– Vi har säkrat 40 procent av elpriset som fast, resten är rörligt för vår del, säger David Johansson vd för Tärnaby Alpint.

Själva anläggningen vid backen och stugorna värms upp av el.

– Vi sänker inomhustemperaturen i verkstad, kafé och i de byggnader vi har. Vi byter ut lampor till LED-lampor, säger David Johansson.

För fjällanläggningarna i Västerbotten har bokningsläget varit hyfsat inför vintersäsongen. Inflationen, prisökningarna och ett dieselpris på 27 kr litern kan dock komma att påverka säsongen.

– Hittills har vi inte sett några tendenser till att folk inte tänker kommer till fjällen den här säsongen. Men vi sparar in på allt vi kan, säger David Johansson vd för Tärnaby Alpint.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.