Ägaren till restaurangen som bedriver strippklubb bestrider uppsägningen. Nu kan ärendet bli rättsligt prövat i tingsrätten. Foto: SVT

Ägaren bestrider det uppsagda avtalet med Skebo

Publicerad

Bostadsbolaget Skebo beslutade att säga upp hyresavtalet med restaurangen som arrangerat strippshower. Efter tre veckors sökande har de nu nått ägaren och det står klart att han bestrider uppsägningen. Nu kan ärendet hamna i tingsrätten.

När det kom till det kommunala bostadsbolaget Skebos kännedom att en restaurang som påstår sig syssla med magdans egentligen bedriver strippshow sade de upp avtalet.

Under tre veckors tid har bostadsbolaget inte lyckats nå ägaren. Nu har de fått kontakt, något som tidningen Norran var först med att berätta om.

Bestrider uppsägningen

I dagsläget står det klart att ägaren bestrider Skebos krav.

– Vi har inte pratat med honom särskilt mycket. Men i dagsläget bestrider han det här och vi har inlett en dialog. Men vi kan inte gå in i några detaljer eftersom vi är inne i en process just nu, säger Anna Ersson, marknadschef vid Skebo, till SVT Nyheter.

Om ägaren fortsätter bestrida detta, vad är då nästa steg?

– Vi har gjort en uppsägning och delgivit ägaren den. Han bestrider detta och nästa steg är då tingsrätten och att bedriva en rättslig process. Men parallellt med det försöker vi prata och få ett avslut på något sätt, säger Anna Ersson.

”Beredda att gå till tingsrätten”

Att avsluta ärendet i snabbast möjliga mån i form av en överenskommelse om uppsägning är att föredra, enligt Skebo. Men alternativet att pröva ärendet rättsligt är inte en omöjlighet.

– Vi vet faktiskt inte i dagsläget vart detta hamnar men vi är beredda på att gå till tingsrätten. Man vill komma överens i första hand men det är där vi hamnar om man inte lyckas nå en överenskommelse, säger Ersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer