Anders Ågren (M), kommunalråd i Umeå. Foto: SVT

Ågren: ”Det här får en att skämmas som politiker”

Uppdaterad
Publicerad

Det moderata kommunalrådet i Umeå kommun Anders Ågren ser väldigt allvarligt på att hörselkåpor används i skolornas klassrum. Han menar att det är under all kritik.

– Det är helt åt skogen och man skäms som politiker, säger han.

Allt fler skolor har börjat erbjuda eleverna att använda hörselkåpor i klassrummen på grund av den höga ljudnivån. När SVT Nyheter Västerbotten rapporterade om detta yttrade många sina åsikter om fenomenet i sociala medier. Vissa tycker att det ger en bra möjlighet för att öka koncentrationsförmågan, medan andra tycker att det är galet.

”Det är under all kritik”

Anders Ågren (M), kommunalråd i Umeå kommun, har länge påpekat att detta innebär en stor problematik. Redan år 2001 bloggade han om detta.

Hörselkåpor i skolan

– Det ska inte behöva vara så här. Våra elever och lärare förtjänar inte en sådan arbetsmiljö, säger han till SVT.

Han säger att det naturligtvis är en fråga för respektive skola och förskola att se till att arbetsmiljön är god.

– Jag kan inte lägga mig i hur rektorer och lärare bedriver deras verksamhet, men det är under all kritik om det gått så långt att man måste dela ut hörselkåpor i klassrummen. Det får en att skämmas som politiker, säger Anders Ågren (M).

LÄS MER: ”Att använda hörselkåpor är ingen bra metod”

Vill införa betyg i uppförande

Moderaterna vill införa betyg i ordning och uppförande, något som Ågren menar kanske skulle minska ljudnivåerna i klassrummen och få eleverna att inte vara så högljudda.

– För det här är helt åt skogen, det är helt sjukt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hörselkåpor i skolan

Mer i ämnet