Nu varnar polisen för att äldre blivit lurade på pengar. Foto: TT

Äldre lurade på pengar – polisen varnar

Uppdaterad
Publicerad

Under lunchtid på onsdagen kallades polisen till en adress i Västernorrland där en kvinna i 85-års åldern hade blivit utsatt för stöld. Hon ska ha blivit av med pengar och nu misstänker polisen att de som ligger bakom brottet rör sig norrut.

En man ska ha ringt på kvinnan dörr och trängt sig in i hennes lägenhet, han ska ha kommit över en summa pengar innan han lämnade platsen. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och upprättat en anmälan om grov stöld.

Liknande brott har anmält i polisregion mitt under gårdagen och polisen misstänker att personen/personerna rör sig norrut.

– Vi ser allvarligt på den här typen av brott. Var uppmärksam på tillvägagångssättet och anmäl direkt om du blivit utsatt, säger Marlene Sjölund, brottssamordnare på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.