Alma Wahlberg från Lycksele segrade i barnklassen. Foto: Åke Runnman

Alma pimpelspöade motståndet

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 150 deltagare gjorde under lördagen upp om segern i årets upplaga av Lyckselenappet. I år satsade arrangörerna extra mycket på barnen.

Arrangörerna hade satsat på de yngre förmågorna i årets upplaga av tävlingen. Det var kostnadsfritt för alla 48 barn som deltog. Arrangörerna, Sportfiskeklubben i Örträskbygden, såg även till att ingen av de yngre förmågorna gick lottlösa från tävlingen utan alla fick pris.

Elvaåriga Alma Wahlberg från Lycksele vann barnklassen med en totalvikt på 1599 gram.

–Det var andra gången i vinter jag fiskade, den första var på en friluftsdag. Jag fick många småmörtar, sa Alma som inte riktigt hade bestämt sig vad hon skulle göra med förstapriset på 1 000 kronor.

Bästa dam

Carina Berglund, Drängsmark, lyckades landa 5764 gram fisk på isen och slutade på en sjundeplats, vilket gjorde att hon blev tävlingens bästa dam.

– Första timmen var det riktigt bra, sen lite sämre, men det räckte ju en bra bit, sa Berglund efter tävlingen.

Minsta fisk

Hederspriset för tävlingens ”Minsta fisk” gick till Martin Axelsson från Lycksele som lyckades dra upp en abborre på 2 gram.

Totalsegrare blev Kent Eriksson från Vännäs som under tre timmar lyckades dra upp fisk till en vikt av totalt 9102 gram.

Topp tre

1. Kent Eriksson, Vännäs, 9102 gram

2. Tommy Svanefjord, Vännäs, 8536 gram

3. Roger Eriksson, Skellefteå, 7928 gram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.