Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Röstkortet har en kopplingen till den mördade mannen i Markaryd. Foto: SVT/privatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Anita hittade röstkort i Malå kommun – kan kopplas till misstänkt mord i Markaryd

Uppdaterad
Publicerad

Ett röstkort och en guldfärgad Volvo kopplar samman det misstänkta mordet i Markaryd med den lilla orten i Malå kommun, där en äldre man försvunnit.
– Röstkortet låg bland en massa skräp bland blåbärsriset. Jag tänkte att det var lustigt, säger Anita Östlund, som hittade röstkortet i skogen i Malå kommun.

Den efterlysta guldfärgade Volvon sågs i byn i Malå kommun de första dagarna i augusti. Polisen har senare bekräftat att bilen tillhör den 70-åring som hittades mördad i Markaryd den 10 augusti. Samma bil har också observerats i området där en 80-årig man från Malå kommun varit försvunnen sedan början av augusti. 

Nu har även ett röstkort med koppling till mannen i Markaryds familj hittats, något som norran.se var först med att rapportera.

Lade upp bild på Facebook

Anita Östlund berättar för SVT att hon hittade röstkortet under en promenad med hunden den 6 augusti. Att det stod namn och adress på en person i Markaryd fick henne att reagera. 

– Det var ju lite konstigt med ett röstkort från Markaryd här. Jag tog en bild och lade upp det på Facebook mest som en lustig grej, säger hon.

Efter några dagar började folk kommentera på Anitas Facebook-post och påpekade kopplingen till den mördade mannen.  

– Då kollade jag upp vem det tillhörde. 

Anita hade då redan slängt röstkortet men kontaktade polisen.

– Nu har jag ju pratat med polisen och de har varit här och tittat på fyndplatsen.

Polisen vill dock inte kommentera röstkortet som hittades 128 mil från Markaryd.

– Vi kommenterar inte eventuella fynd eller vad som ingår i vår utredning. Vi har två personer som vi jagar och som är på fri fot. På grund av det kan jag inte informera om vad vi vet och vad vi inte vet, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisen i region Syd.

Polisen släppte under tisdagen namn och bild på de två män som häktats i sin frånvaro misstänkta för mord på en 70-årig man i Markaryd.

Foto: Anita Östlund

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

80-åring försvunnen i Malå kommun

Mer i ämnet