Foto: Bildbyrån

Anja Pärson auktionerar ut sin gamla fartdräkt

Publicerad

Umeåbon Anja Pärson vill vara med och rädda barns liv – genom att sälja sin gamla tävlingsdräkt. En auktion har nu startat där man kan buda på tävlingsdräkten som hon använde i tävlingssammanhang under hennes sista år i karriären.

Den forna slalomstjärnan från Tärnaby är just nu aktuell i TV-programmet ”Let's dance”, och samtidigt har hon valt att engagera sig i UNICEF och Traderas kampanjserie där de samlar in pengar till förmån för UNICEF och deras arbete att rädda barns liv.

– Varje minut dör elva barn av orsaker som kan förhindras, det går att rädda barns liv. Jag har med egna ögon sett att hjälpen till barnen når fram och därför vill jag engagera mig nu, säger Anja Pärson i ett pressmeddelande.

Hon och hennes fru Filippa Rådin är världsföräldrar och engagerade i UNICEF sedan flera år tillbaka.

I skrivande stund, en dag efter att auktionen startade, ligger budet på 100 kronor. Den summa som tävlingsdräkten säljs för går oavkortat till UNICEF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.