Foto: Mikael Assmundsson, SVT

Anna Frej ska styra Vännäs – första kvinnan på posten

Uppdaterad
Publicerad

Anna Frej (S) tar över posten som kommunstyrelseordförande i Vännäs efter Johan Söderling (S). Det står klart efter att partiet röstat under onsdagskvällen. Hon blir därmed första kvinnan att styra kommunen.

– Det känns ärofullt och roligt, säger Anna Frej till SVT.

Hon kommer från en tjänst som jurist på Skatteverket i Umeå – Anna Frej från Vännfors säger själv att hon har en begränsad politisk erfarenhet men känner sig redo att axla ansvaret.

– Det är klart att jag till en början har mycket att lära, men jag är bra på att ta till mig mycket information snabbt och analysera den. Det har varit mitt jobb i många år, säger hon.

Tar över i mars

Det var i slutet av oktober i år som sittande kommunalrådet Johan Söderling (S) meddelade att han tänkt sluta efter över elva år på uppdraget. Han sitter februari ut innan Anna Frej tar över i mars.

– Det här är nåt som jag valt och planerat. Jag känner mig nöjd över att jag hållit till det här spåret, så det känns bara bra nu, säger han.

Hör mer i klippet om Anna Frej och vad hon har för framtidsplaner för Vännäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.