Fackrepresentant Thomas Walther har svårt att förstå dagens dystra besked. Foto: SVT

Ännu finns en smula hopp för brödfabriken i Lövånger

Publicerad

Under torsdagen har facket och företagsledningen för Fazers brödfabrik i Lövånger suttit i timslånga diskussioner om brödfabrikens framtid – utan att komma fram till någon lösning. Men ännu lever hoppet om att rädda fabriken från nedläggning.

Dagens förhandlingar mellan facket och företagsledningen för Fazers fabrik i Lövånger fortsätter nästa torsdag.

– Ännu har det inte blivit några varsel i Lövånger, så jag är fortfarande förhoppningsfull, säger klubbordförande för Livs Thomas Walther.

Bageriet i Lövånger

LÄS ÄVEN: Facket efter vändningen: ”Det vore kanon”

Fyra timmars diskussion utan framgång

Representanter från facket och företagsledningen har i dag suttit i drygt fyra timmar och diskuterat brödfabrikens framtid. Enligt Thomas Walther ska det finnas en seriös intressent som kan komma att köpa brödfabriken.

– Jag kan ännu inte säga så mycket om detta, men det är inte omöjligt, säger Walther.

Ska kolla om kommunen kan hjälpa till

Det var i början av året som Fazers ledning beslutade sig för att avveckla brödtillverkningen på orten och totalt är det nära 60 personer som berörs. Men i april kom vändningen: om någon vill köpa fabriken kan fabriken räddas från nedläggning.

Nästa torsdag förmiddag kommer förhandlingarna att fortsätta.

– Jag ska undersöka vad kommunen är beredd att göra för att de anställda ska kunna behålla jobben, säger Thomas Walther.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bageriet i Lövånger

Mer i ämnet