Ceremonin är främst till för att visa stöd för anhöriga och vänner till de nio personer som omkom vid kraschen. Foto: Erik Abel, TT/Privat

Anordnar minnesceremoni efter flygkraschen i Umeå: ”Vill visa att det finns så mycket kärlek”

Uppdaterad
Publicerad

När Umeåbon Jenny Eriksson fick beskedet om flygolyckan i söndags kände hon omedelbart att hon ville göra något. På söndag anordnar hon en minnesceremoni där artister, landshövdingen och även fallskärmsklubben medverkar.

– Hela Umeå är i chock, staden är helt lamslagen. Jag vill göra något för att visa min delaktighet i den här enorma sorgen, säger Jenny Eriksson.

Minnesceremonin hålls i Döbelns park klockan 12 på söndag. Det blir musik från bland andra Carolina Miskowsky och Johannes Nordström och tal från en anhörig till en av dem som omkom i söndags. Även Fallskärmsklubben i Umeå kommer att delta.

Jenny Eriksson säger att ceremonin främst är till för att visa stöd för anhöriga och vänner till de nio personer som omkom vid kraschen.

Flygkraschen i Umeå

– Jag vill visa att det finns så mycket kärlek, och att de inte är ensamma.

”Har berört mig så fruktansvärt mycket”

Till vardags arbetar Jenny Eriksson som polis, men hon betonar att hon anordnar ceremonin som privatperson.

Hon tror att det finns många som känner sorg och behöver dela den med andra.

– Jag kände ingen på planet, ändå har det här berört mig så fruktansvärt mycket. Det är sommar, sol och en tid man ska vara tillsammans och så händer det här ofattbara.

Minnesceremonin

  • Ceremonin hålls i Döbelns park söndag 21/7 kl 12:00 för att hedra offren i flygolyckan.
  • Medverkar gör bland andra artisterna Carolina Miskovsky och Johannes Nordström, landshövding Magdalena Andersson och Umeå fallskärmsklubb.
  • Besökare uppmanas att ta med ett ljus att tända under ceremonin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Umeå

Mer i ämnet