Anställd vårdas för allvarliga skador efter liftolyckan i Hemavan

Publicerad

En man i 60-årsåldern skadades allvarligt när han fick en liftkorg på sig vid skidanläggningen i Hemavan under fredagen.
Mannen som är anställd vid anläggningen vårdas fortfarande på universitetssjukhuset i Umeå för sina skador.
”Det var inget fel på liften som orsakade olyckan”, skriver vd Thomas Ringbrant.

Det var under fredagen som en arbetsplatsolycka skedde vid Hemavan gondols toppstation. En man i 60-årsåldern fick av okänd anledning en liftkorg över sig strax efter klockan 10 och flögs med helikopter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå där han vårdas för allvarliga skador.

Den skadade är anställd hos Hemavan alpint.

”Nu är det fullt fokus på den skadade medarbetaren och dennes familj och dess välbefinnande”, uppger vd Thomas Ringbrant i en kommuniké.

Utreds internt och av polis

Ärendet utreds av polisen i Västerbotten som en arbetsplatsolycka, men också internt av Hemavan alpint. Mer om hur olyckan gått till vill Ringbrant inte säga:

”Polisen har upprättat en anmälan om arbetsplatsolycka och Hemavan Alpint har påbörjat en internutredning för att klargöra vad som hänt. Innan den är klar kan vi inte ge några kommentarer”, skriver han.

SVT har sökt polisens utredare, men inte fått svar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer