För 23-årige Linn i Täfteå var vaccinationsbeskedet välkommet. Foto: SVT / Elias Liljeström

23-åriga Linn i karantän under pandemin – nu får hon vaccin: ”Varit tufft”

Uppdaterad
Publicerad

23-åriga Linn Persson Grundberg har varit i karantän under hela pandemin eftersom hon tillhör en riskgrupp för covid-19. I veckan har Region Västerbotten öppnat upp bokningen för personer med LSS-beslut – vilket innebär att hon nu kan få sin första vaccindos.

– Jag är less på att vara isolerad. Det har varit ett tufft år, säger Linn.

Regionens tidplan för vaccination mot covid-19 har nu nått den del av fas 2 som inbegriper personer med LSS, alltså de som fått ett beslut inom ramen för lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Många av de som omfattas av stödet har en funktionsvariation som kan göra dem mer utsatta för covid-19, något som tvingat dem att vara extra försiktiga under pandemiåret.

Vaccinering i Västerbotten

För Linn som bor i byn Täfteå utanför Umeå har det varit tufft då hon tillhör en riskgrupp på grund av sin CP-skada som hon haft sedan födseln.

Hör vad det betyder för henne att få vaccinet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vaccinering i Västerbotten

Mer i ämnet