Sebastian Bergblad och Aron Abrahamsson Norman och för sitt ingripande. Foto: Privat

Aron och Sebastian prisas för modigt ingripande

Publicerad

Idag delar SSF Stöldskyddsföreningen i Västerbotten och polisen i Västerbotten ut en belöning för ”rådigt ingripande” – det går till två handlingskraftiga killar från Vilhelmina.

Det var en kväll när Aron Abrahamsson Norman och Sebastian Bergblad var på bio på Folkets hus i Vilhelmina med fritidsgården som de såg att några killar bröt sönder motorvärmarstolpar. Dagen efter gick de till chefen för Folkets hus och polisen för att berätta vad som hänt och vilka som gjort det.

– Det känns bra och roligt att belönas för något man gjort. Jag håller på att ta körkort så prispengarna kommer att gå till det, säger Sebastian Bergblad.

I motiveringen hyllas killarna för att ha gripit in trots att det var jämnåriga ungdomar som stod bakom skadegörelsen: ”Att det här provet på civilkurage inträffar i ett litet samhälle där ”alla känner alla” gör bedriften ännu större.”

Nu belönas Aron och Sebastian med 3000 kronor vardera för sitt stora civilkurage och rättsuppfattning i samband med skadegörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.