Susanne Aidanpää och kommunen avslutar sin tvist. Foto: SVT/Pressbild

Avskedade ekonomidirektören får miljonersättning

Publicerad

Nu står det klart att den avskedade ekonomidirektören Susanne Aidanpää får en ersättning på totalt 1,2 miljoner kronor och avslutar sin tvist med Umeå kommun.

Under augusti har förhandlingarna mellan Susanne Aidanpää och Umeå kommun pågått. Den 12 september undertecknade ombud för Umeå kommun och Aidanpää en överenskommelse som innebär att kommunen ger henne en ersättning på totalt 1,2 miljoner kronor – det rapporterar Västerbottens-kuriren.

– Jag och kommunen har träffat en överenskommelse och jag är nöjd med den. Jag önskar Umeå kommun allt gott, skriver Susanne Aidanpää i ett meddelande till SVT.

Aidanpää återkallar stämningen i tingsrätten

Av den totala summan är 481 200 kronor uppsägningslön som är semesterlöne- och tjänstepensionsgrundaden. Resten på 721 800 kronor är avgångsvederlag. Uppsägningslönen får hon i slutet på september och avgångsvederlaget i januari 2019. Enligt överenskommelsen är tvisten avslutad när ersättningarna är utbetalade. Aidanpää ska även återkalla stämningen i tingsrätten.

Här kan du läsa om den stora turbulensen på Umeå kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer