Foto: TT

Bajsuppror på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Hundlatrinerna har plockats bort i Umeå vilket skapat stort missnöje bland stadens hundägare. Ett evenemang har startat på Facebook där planen är att marschera med bajspåsar till stadshuset.

Tekniska nämnden i Umeå behövde spara in pengar. En av konsekvenserna blev att de sammanlagt 800 000 kronor dyra hundlatrinerna togs bort. Nu får hundägarna hitta andra sätt att göra sig av med hundbajset.

Redan när förslaget kom reagerade invånarna starkt.

Hundbajset i Umeå

”Bajsmarschen”

När förslaget nu blivit verklighet har ett uppror startat. På facebook har ett evenemang, döpt till ”Bajsmarschen”, skapats.

”Umeå kommun har börjat ta bort alla hundlatriner. Det vill vi inte veta av! Umeå är en stad fylld till randen av engagerade, glada hundägare som vill och kan mobilisera. Vi marscherar till kommunen med bajs! Vi kräver en ren stad med möjlighet att kasta bajs och skräp så att Ume kan förtsätta vara en ren och vacker stad under kulturåret och efter det också.

Bjuda in alla Umebor som har hund, eller bara tycker om en ren stad!” står det skrivet på sidan.

Evenemanget skapades i tisdags och 62 personer har redan meddelat att de kommer att delta vid marschen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hundbajset i Umeå

Mer i ämnet