Balticgruppen ny sponsor i Umeå IK

Uppdaterad
Publicerad

Balticgruppen går in som ny huvudsponsorer i Umeå IK nästa säsong. Klubben har löfte om en summa pengar, men hur mycket det gäller är hemligt.

Umeå IK har före klubbdirektören Roland Arnqvist anställd på konsultbasis som sponsorjägare. Med Balticgruppen är fem huvudsponsorer klara för kommande säsong.

Det är Umeå Energi, Arkitektkopia, Puma och Intersport. Förhandlingar pågår med Volkswagen som varit en av klubbens viktigaste sponsorer under storhetstiden.

Vad betyder Balticgruppens tillkomst?

– Jag Kan inte nämna några siffor, Baltic blir en av en handfull huvudsponsorer. De ligger på högsta nivå ekonomiskt. De tror på vår satsning och vill samarbeta med damfotbollen

Finns det pengar att köpa hem Marta nu eller någon annan stjärna?

– Ha ha, vi diskuterar inte Marta just nu. Hon har ett år kvar i USA. Vi har ju sagt att 2013 och 2014 ska vi vara med i europatoppen igen. Redan nästa år ska vi vara topp tre i allsvenskan. Vi är inte i mål än, men framtiden ser väldigt ljus ut, säger Roland Arnqvist.

”Jag ser fram emot detta samarbete. Umeå IK är ett viktigt varumärke för Umeå som vi vill stötta, säger Jonas Olsson, VD i Balticgruppen AB” i ett pressmeddelande som gick ut på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.