Foto: SVT

Barn till sjukhus efter trafikolycka på Tomtebo i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Ett 8-årigt barn blev påkört av en personbil i närheten av Coop på Tomtebo i Umeå på söndag eftermiddag. Det finns fortfarande inga uppgifter om skadeläget.

Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen för olyckan som inträffade på Tomtebovägen, vid korsningen med Mineralvägen. Det första larmet kom vid 16.20, och barnet lastades senare i ambulans för transport till sjukhuset i Umeå.

Polisen höll vägen helt avstängd under räddningsarbetet, och när man började släppa på trafiken var det växelvis. Köbildningen påverkade även den korsande E4 Kolbäcksleden, men strax innan 19-tiden hade olycksbilen bärgats och vägen öppnats helt.

Anmälan mot bilföraren

Senare på kvällen rapporterar polisens RLC-befäl Nora Fällman att det skadade barnet är en åttaårig pojke, och att det var en personbil som körde på honom. Sjukhuset har fortfarande inte gett någon information om skadeläget.

En anmälan om vållande till kroppsskada har gjorts mot bilföraren, och bilen är tagen i beslag som en del i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.