Foto: Anders Öhlund

Barnboom i Lycksele – Johan Skyttes skola blir ny förskola

Uppdaterad
Publicerad

1200 lärare utbildades här – sen blev det folkskola – las ned- och i höst flyttar förskolan in i Johan Skyttes skola i Lycksele.

Den öppnades 1925 och utbildade 1200 lärare . Sedan blev det folkskola innan den lades ner på 1990 talet . Nu är Johan skyttes skola i Lycksele tillbaka igen som förskola

– I höst flyttar vi in 4-5 åringarna här. Av ett klassrum  kan vi bygga tre små rum . Det var stora rum när skolan var ny säger förskoläraren Maria Karlsson.

– Det känns bra att det nu är så mycket barn på gång att vi får öppna en avdelning till, säger hon.

Barnboom i Lycksele

Lycksele kommer att ha behov av den nya förskolan eftersom det verkar vara en barnboom i Lycksele. Enligt skolchefen föds det fler barn och det är fler barnfamiljer som flyttar in.

– Det är jätteroligt för Lycksele att befolkningen ökar och vi behöver mer förskoleplatser, säger Samuel Lundström skolchef i Lycksele.

I klippet här ovanför kan ni se hur det ser ut i lokalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.