Lorents Burman (S) och övriga politiker i kommunstyrelsen fattar beslut idag. Foto: SVT

Beslut i dag: Ändringar i busstrafiken i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

I Skellefteå ska kommunstyrelsen idag ta ställning till den snabbutredning som gjorts vad gäller bussomställningen. Förändringar i trafiken blir det redan i januari, då bussarna kommer att stanna i fler byar.

– Jag kan inte säga på rak arm vilka byar som berörs, kompletteringarna blir klara under tisdagen, säger kommunalrådet Lorents Burman (S).

Enligt kommunalrådet Lorents Burman har politikerna i Skellefteå  lyssnat på de synpunkter som kommit in under hösten. Förutom fler stopp i byarna så vill man också göra det möjligt för allmänheten att få åka med i skolbussarna. Men de ändringarna dröjer till i augusti eftersom Länstrafiken behöver göra om en del bussupphandlingar.

Höstens ändring av kollektivtrafiken har fått mycket kritik och en konsult har utrett vad som inte fungerat i omställningen. Förra veckan presenterades utredningen, men enligt kommunens planeringschef var inte politikerna nöjda med resultatet. De ville se kompletteringar och det är det som ska presenteras och beslutas om idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussomställningen i Skellefteå

Mer i ämnet