Bjurholms kommunalråd Christina Lidström (M). Foto: TT/Privat

Beslut om byggföretag klart

Publicerad

Bjurholms kommunalråd Christina Lidström (M) har fattat beslut om hur kommunen ska agera i förhållande till OLM Fastigheter. Men vad beslutet blir vill hon inte avslöja.

– För att det inte ska bli komplikationer senare vill jag inte gå ut med något nu, säger kommunalrådet.

Det handlar om bygget av 10 lägenheter i Bjurholm som bolaget OLM Fastigheter vill bygga. I flera artiklar har tidningen Byggnadsarbetaren skrivit om OLM Fastigheter och företagets vd Robert Hellgrens olika affärer.

Det är en lång lista av konkurser, skulder och konflikter som sträcker sig tillbaka till 2009. Idag har Robert Hellgren skulder på 6,5 miljoner kronor hos Kronofogden, enligt tidningens granskning.

”Tämligen många som hört av sig”

I juni beviljades OLM Fastigheter bygglov och Bjurholms kommun har gett avsiktsförklaring att sälja en tomt till företaget, och företaget skulle finansiera fastighetsbygget.

Men många privatpersoner har hört av sig till kommunen om företaget, och även andra.

– Det är tämligen många som hört av sig till oss, säger Christina Lidström (M).

Vill inte uttala sig om företaget

Dagmar Schröder (S) från oppositionen i Bjurholm har inte själv läst om Robert Hellgrens tidigare affärer, så hon vill inte uttala sig om företaget.

– Men som jag ser det har företaget inte kommit med en framställan att få köpa tomten, säger Dagmar Schröder.

Under tisdagens kommunstyrelse kommer frågan att tas upp som en extra informationspunkt.

– Jag kommer att delge oppositionen vad vi har beslutat då, säger Christina Lidström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.