Foto: SVT

Beslut om tågtester på tvärbanan mellan Jörn och Arvidsjaur dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket skulle under onsdagen fatta beslut om framtiden för tvärbann mellan Jörn och Arvidsjaur. Men beslutet skjuts på framtiden, rapporterar Norrbottens-Kuriren.

1990 rullade de sista tåget på tvärbanan mellan Jörn och Arvidsjaur, sedan dess har den stått öde. Långt gånga planer på att bedriva testverksamhet för tåg finns.

18 av de 19 kommuner som äger inlandsbanan har framfört kritik mot Trafikverkets planer på att hyra ut tvärbanan till testverksamhet. De menar att det skulle omöjliggöra en utveckling av Inlandsbanan, som just nu utreds av Trafikverket, på uppdrag av regeringen.

Under onsdagen skulle beslut i frågan tas, men det sköts upp till Trafikverkets styrelsemöte i februari, då styrelsen vill ha in kompletterande uppgifter inför beslutet.

– Vi vill ha in kompletteringar och fördjupningar i beslutsunderlagen. Dels för testbanan, men också över hur en trafiklösning i kombination med testbanan kan se ut, säger Bengt Olsson, presschef vid Trafikverket till Norrbottens-Kuriren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.