Flera trafikanter hörde av sig till polisen efter att ha sett bilisten köra i fel körfält. Foto: Räddningstjänsten

Bil i diket i Nordmaling – körde i fel riktning på E4

Uppdaterad
Publicerad

En bilist körde mot färdriktningen på E4 i höjd med Rödviken i Nordmaling – bilen hittades senare i diket.

– Det var nog några trafikanter som fick sig en riktigt obehaglig upplevelse, men lyckligtvis blev det ingen krock, Curt Byström, räddningsledare i beredskap.

Flera trafikanter hörde av sig till polisen efter att ha sett en bilist köra i fel körfält – några minuter kom larmet om att bilisten kört av vägen. Ambulans, räddningstjänst och polisen larmades till platsen.

– När vi kom fram berättade en förare att han mött en bil som körde mot färdriktningen och att bilen kört in i hans släpvagn och sedan fortsatt utan att stanna, säger Curt Byström, räddningsledare i beredskap.

Personbilen som orsakat olyckan hittades några kilometer söderut i diket. Enligt Curt Byström hade bilen kört in i vajerräcket ett par gånger innan den slutligen körde i ner diket.

E4 stängdes av i norrgående riktning men kunde strax efter klockan 11 öppnas upp igen. Föraren, som var en äldre man, fördes med ambulans till en hälsocentral

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.