Det var tomma stolar på presskonferensen i Stockholm. Foto: Patrick Trädgårdh

Bjöd till pressträff – ingen kom

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag börjar Västerbottensdagarna på Grand hotell i Stockholm och årets tema är Smart tillväxt. Under måndagen bjöds länsmedia in till pressträff i Stockholm, men ingen representant från media dök upp.

En av dem som skulle tala under pressträffen var Anders Sellström (KD), ansvarig för Västerbottenskontoret på region Västerbotten.

– Det är svårt att få lokalmedia att komma ner till Stockholm, så är det ju.  Vi ville ge en möjlighet, för vi ska vara transparenta och då ville vi ge media en möjlighet att komma, säger han.

Vill komma närmare beslutsfattarna

Projektet ”Västerbottenskontor i Stockholm” har pågått under två år och tanken med kontoret har varit att komma närmare beslutsfattarna och försöka påverka samt visa upp vad som finns i Västerbotten. Sellström tycker att man lyckats och tanken är att fortsätta tre år till.

Vi pratar om ett levande Västerbotten, blir det inte svårt då för lokalmedia att komma till Stockholm?

– Vi har ett kontor i Bryssel också och jag vet inte hur ofta lokalmedia har varit där. Det blir lite längre ifrån men vill man veta vad som händer måste man kanske röra sig utanför länets gränser. Det händer en del inte bara i länet utan även på nationell och internationell nivå, säger Anders Sellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.