Foto: SVT/TT

Björklöven laddade för seriepremiär – med sikte på SHL

Uppdaterad
Publicerad

För Björklöven drar hockeysäsongen igång på allvar under fredagskvällen då laget möter Karlskrona borta i premiären i hockeyallsvenskan.

Förra säsongen tog slut redan i mars sedan laget slutat på en tionde plats efter grundserien. I år är laget favorittippat av de allsvenska tränarna tillsammans med Modo. Och även om favoritskapet inte har så stor betydelse när serien drar igång så tror nya sportchefen på laget. 

– Det är alltid kul att man tippas högt upp, men man vet hur det är i den här branschen och det gäller egentligen att vi ska sätta vårt grundspel redan från början. Jag tycker att det har sett bra ut i träningsmatcherna och nu ser jag fram emot att det börjar, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Innan han kom till Björklöven var han två säsonger i Oskarshamn som i våras knep en plats i SHL. Och målsättningen med Björklöven är densamma.

– Ja, annars skulle inte jag stå här. Och vi måste ha målsättningen att vi försöker vinna varje match och komma högt upp i tabellen.

Hör sportchefen inför premiären i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.