Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bjurholms planerar för en jättesatsning – se skisserna och hör kommunchefen berätta mer om planerna i klippet. Foto: Jan Färingö/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bjurholm vill samla all äldreomsorg och barnomsorg i samma hus

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges minsta kommun, Bjurholm, vill nu samla all äldreomsorg och i stort sett all förskoleverksamhet i en och samma byggnad – en satsning på 190 miljoner kronor.

– Det är det största projekt som Bjurholms kommun har gjort, säger kommunchefen Jimmy Johansson.

På en öppen yta, precis vid Folkets hus i Bjurholm, vill kommunledningen bygga en lokal som ska rymma cirka 90 förskolebarn och 70 äldreboendeplatser. Det motsvarar i stort sett kommunens hela behov.

Budgeten ligger på runt 190 miljoner kronor och beslut om genomförande tas tidigast nästa sommar. Just nu finns en detaljplan ute på samråd.

Har brett politiskt stöd

Projektet har brett politiskt stöd och om det klubbas igenom så blir det en ekonomisk jättesatsning för den lilla kommunen.

– Det är nog i särklass det största projekt som Bjurholms kommun har gjort. 190 miljoner låter ju mycket, men alternativet är att fortsätta med de verksamheter vi har. Då måste vi ju renovera dem och det kommer inte heller att vara försumbart, säger Jimmy Johansson, kommunchef i Bjurholm.

Kolla in skisserna och hör mer om projektet Diamanten i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer