Anna säljer blombuketter i Sorsele till stöd för Ukraina: ”Jag kunde inte sova”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är det många som vill stötta de som drabbas av kriget i Ukraina. Blomsterhandlaren Anna Adbo i Sorsele säljer blombuketter i de ukrainska färgerna och skänker pengarna till välgörenhet.

– Det som händer i Ukraina krossar mig, säger Anna.

Anna Adbo i Sorsele är en av många som vill hjälpa de krigsdrabbade i Ukraina. 

– Jag känner att jag inte bara kan sitta hemma och titta på nyheterna för det krossar mig. Jag vill kunna bidra och hjälpa människor som lider och kom på idén om att sälja buketter till stöd för Ukraina, säger Anna Adbo.

Populär bukett

Åtgången på blombuketterna i de ukrainska färgerna är stor. 

– Jag var orolig när jag skulle sova i går för jag trodde inte att så många skulle vilja köpa mina blombuketter, men på två dagar har jag sålt slut på alla 20. Totalt har jag samlat in 6 500 kronor till hjälporganisationen UNHCR, som är FN:s flyktingorgan. Nu är det bara att beställa fler buketter, säger Anna Adbo.

En som inte brukar köpa blommor, men som nu har gjort det för att bidra till insamlingen är Helen Nordlund Niemi från Sorsele.

I videon berättar Anna Adbo och Helen Nordlund Niemi om den populära buketten till stöd för krigsdrabbade i Ukraina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.