En man åtalas bland annat för bedrägeri efter att ha bott på tre olika Umeåhotell utan att betala för sig. Foto: TT/Johan Gunséus

Bodde på flera Umeåhotell utan att betala – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Nu åtalas en 34-årig man i Umeå för bedrägeri efter att ha bott på tre olika Umeåhotell utan att betala för sig. Totalt checkade han in elva nätter, vilket kostade över 11 000 kronor.

Det var i vintras som mannen ska ha börjat med att checka in på Hotell Björken där han bodde i fyra nätter och handlade varor för uppemot 4200 kronor. Här ska han ha uppgett att ett företag skulle betala för hans nätter på hotellet. Därefter begav sig mannen till ett annat Umeåhotell, Scandic Plaza, för att bo där i tre nätter – den här gången för 3700 kronor och där ska han ha lämnat ett bankkort utan täckning.

Några månader senare begav han sig till ett tredje hotell i Umeå, Stora hotellet, där han bodde i fyra nätter för 3300 kronor. Den här gången ska han ha hållit tyst om sin bristande avsikt eller förmåga att betala för sig.

Nu krävs 34-åringen på ersättning för hotellvistelserna. Han åtalas även för skadegörelse i februari då han ska ha förstört egendom i Hörnefors för cirka 28 000 kronor, bland annat ett kylskåp, glasrutor och en trappa till fastigheten. Mannen åtalas även för grov olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.