Hjältarnas hus i Umeå har bara haft öppet i tre månader – och har redan vandaliserats. Foto: Privat

Boende för svårt sjuka barn vandaliserat

Uppdaterad
Publicerad

Anhörigboendet för familjer med svårt sjuka barn i Umeå vandaliserades under söndagen. Det var ett barn på boendet som tog klottraren på bar gärning.

– Han blev skärrad, säger Lisa-Maria Sjöström

Det var en 11-årig pojke på Hjältarnas hus som upptäckte att en person sprayade graffiti på dörren till Hjältarnas hus soprum

– Han sprang då in till sin mamma och pappa, säger Lisa-Maria Sjöström, husvärd på Hjältarnas hus.

Det är jättetråkigt

Pappan gick ut för att stoppa klottraren, men personen sprang då i väg. Personen hade dock hunnit klottra över hela den vita dörren.

– Det är jättetråkigt och ser jättefult ut. Här har vi ett nybyggt hus som är för ett otroligt gott ändamål och sedan kan inte klåfingriga personer låta det vara, säger Lisa-Maria Sjöström.

Bjuder på fika vid ursäkt

Hjältarnas hus ligger intill Norrlands universitetssjukhus och har bara haft öppet i ungefär tre månader.

– Jag hade hoppats att personen skulle komma och be om ursäkt. Då skulle vi bjuda på fika och uppmuntra till att det var bra att personen tagit sitt förnuft till fånga, säger Lisa-Maria Sjöström.

Pengar man kan göra annat för

Det är landstinget i Västerbotten som äger fastigheten. Och det är landstinget som ska besluta om det blir en polisanmälan.

– Fastighetsskötaren har varit här och det kommer att bli saneringskostnader. Det är så tråkigt. Det är pengar som man hade kunnat göra annat för istället, säger Lisa-Maria Sjöström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.