Boliden: Man greps för brott mot vapenlagen

Uppdaterad
Publicerad

Kring 18-tiden på lördagskvällen kom ett larm in till polisen gällande tre män, varav en bar på vapen. Senare greps den 30 åriga mannen i Boliden, misstänkt för vapenbrott.

När polisen anlände till platsen hördes skott i rikting från en skjutbana i närheten. Då skickades ytterligare två patruller till platsen – för att på ett säkert sätt kunna konfrontera männen. När den sista patrullen anlände hade männen försvunnit därifrån, men kunde senare under kvällen konfronteras i centrala Boliden. Efter förhör fördes en av de tre männen till polisstationen i Skellefteå.

– En av männen är misstänkt för brott mot vapenlagen. De andra männen finns det inte gripandeskäl för, säger Peder Jonsson, kommunikatör hos polisen.

”Inte fråga om något hot”

Enligt Tobias Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare vid Västerbottenspolisen, ska vapnet inte ha riktats mot någon person.

– Det var inte fråga om något hot. Fallet rubriceras som vapenbrott. Allmänheten har reagerat på att mannen ska ha avfyrat vapnet inne i skogen, och därför ringt till oss när skott avfyras, säger han.

Mannen frisläppt

Vid gripandet togs vapen i beslag och just nu pågår ett utredningsarbete. Vittnesförhör har också hållits.

– Den 30 åriga mannen släpptes under senare under lördagskvällen. Åklagaren bedömde fallet som att det inte fanns skäl att ha honom inlåst längre, säger Tobias Gustafsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer