Foto: Räddningstjänsten

Brand i flerfamiljshus i Vilhelmina misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdag uppstod en brand i ett flerfamiljshus i centrala Vilhelmina. Polisen misstänker att branden var anlagd.

– Det finns ingen naturlig orsak till att branden startade, säger David Helgesson, förundersökningsledare.

Vid 01 natten till onsdag larmades räddningstjänsten i Vilhelmina till ett flerfamiljshus. Två personer som passerat förbi hade sett en brand i närheten av ett hus och larmat SOS.

– Branden startade på utsidan av huset, vid entrén av någon anledning, säger Magnus Holmberg, räddningschef Vilhelmina kommun.

När räddningstjänsten kom till platsen var branden till största del redan släckt av ägaren till huset. Det var rökfyllt i trapphuset och man evakuerade boende i huset. En person fick föras till sjukhus med ambulans efter att ha andats in röken.

Utreds som mordbrand

Polisen spärrade av platsen i väntan på tekniker och efter att en brottsplatsundersökning gjorts fattade polisen misstänke om att branden var anlagd.

– Det finns ingen naturlig orsak till att branden startade. Detta på grund av vissa omständigheter på plats och i samband med brottsplatsundersökning, säger David Helgesson på polisen.

Helgesson menar att polisen har en god bild av vad som hänt men ännu finns ingen misstänkt för branden.

– Vi tar gärna emot tips från allmänheten. Är det personer som gjort iakttagelser i samband med platsen under natten så vill vi att de hör av sig till oss, säger Helgesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.