Foto: Räddningstjänsten.

Brand i kontorslokaler misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

På Transportgatan i Skellefteå, mitt emot Skellefteåkraft, brann industrilokaler under torsdagsmorgonen. Lågorna är nu släckta, och polisen misstänker att branden var anlagd.

Klockan 05:44 inkom larmet om brand i en industrilokal på Norra Hedensbyn i Skellefteå. Räddningstjänst var snabbt på plats och påbörjade släckningsarbetet.

– Det är 7-8 baracker här och det brinner i två av dem men vi har fått det lite under kontroll. Det är ingen ambulans på plats och ingen ska ha kommit till skada vad jag vet, sade Mattias Hagelin på Räddningstjänsten i Skellefteå strax innan 7-tiden.

Kommer skicka tekniker till platsen

Vid halv 8-tiden var branden släckt och räddningstjänst hade lämnat platsen. Då var istället polisen på plats och konstaterade att någon kan ha tänt eld på barrackerna med vilje.

– Det finns tecken som tyder på det, säger Henrik Lundström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Vad händer nu?

– Vi har spärrat av området och har hållit förhör med räddningspersonalen. Senare under dagen kommer vi skicka dit tekniker för att undersöka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.