Räddningstjänst var redan på plats nära skolbranden och kunde snabbt rycka ut för att släcka vid soprummet. Foto: SVT

Brand i soprum – 250 meter från branden vid skolan

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en brand i ett soprum kom strax efter klockan fyra på tisdagsmorgonen. Då branden bara var 250 meter från den pågående branden på Mångubbens fritids på Östra Ersboda var räddningstjänsten snabbt på plats för att släcka. Polisen misstänker att bränderna har ett samband.

Enligt Räddningstjänsten i Umeå ska branden vid Östra Ersbodaskolan ha startat i en soptunna av plast som stod på trappan till Mångubbens fritids. Larmet om den branden kom vid 02.21.

Klockan 04.13 kom ännu ett larm om brand, denna gång i ett soprum vid Norra Slevgränd, 250 meter från skolan.

Räddningstjänsten var snabbt på plats för att släcka den branden och polisen höll förhör och dokumenterade platsen.

I bägge fallen upprättades en anmälan om mordbrand.

Polisen är under tisdagen på plats i området för att hålla förhör med eventuella vittnen. Polisen kommer också studera material från bevakningskameror i området.

– I nuläget ser vi ingen koppling till tidigare bränder i Umeå. Däremot tyder tid och plats på ett samband mellan nattens två bränder, säger David Helgesson, gruppchef vid grova brott i polisområde Västerbotten på polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.