Här hittades misstänkta brandbomben – ”Bitar av en molotov-cocktail” Foto: Leif Henningsson, SVT

Misstänkt brandbomb hittad vid sporthall i Malå

Uppdaterad
Publicerad

En halvt utbrunnen flaska med brännbar vätska och en textiltrasa hittades vid sporthallen i Malå på tisdagsmorgonen. Kommunen har valt att polisanmäla händelsen.

– Det ser ut som att elden slocknat innan man placerat den innanför dörren, säger enhetschef Ebbe Bergstedt som ser allvarligt på det hela.

Det var i anslutning till ett av omklädningrummen som lokalvårdare gjorde upptäckten vid 07-tiden på tisdagen.

– Det är en plastflaska som fyllts med någon form av brännbar vätska, sedan har någon stoppat i en trasa och tänt på, säger Ebbe Bergstedt.

Han tror inte att flaskan brunnit på platsen där den hittats, eftersom det saknas brännmärken och utbrunna plastrester på golvmattan.

”Obehagligt”

Kommunen ser allvarligt på att den hittades i sporthallen och har polisanmält det hela via nätet. Polisen hade vid 11-tiden på förmiddagen inte återkopplat.

– Vi vet inte vad avsikten är men någon har gjort de här åtgärderna – skaffat flaska, bränsle och så vidare och eldat upp den. Vi tycker det är obehagligt att hitta den i våra lokaler.

Finns det en hotbild sedan tidigare?

– Nej, vi har haft lite skadegörelse och ungdomar som tagit sig in i hallen tidigare fast det varit låst, men inget sånt här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.