Arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT

Brottsutredning efter dödsolyckan i Åsele

Publicerad

Efter cykelolyckan i Åsele där en kvinna avled har polisens startat en förundersökning. Händelsen utreds i dagsläget som vållande till annans död genom trafikolycka.

Olyckan inträffade i lördags på riksväg 92 strax utanför Åsele. Där blev en kvinna i 60-årsåldern blev påkörd av en personbil. Efter dödsolyckan har polisen startat en förundersökning.

– Vi utreder det som vållande till annans död genom trafikolycka. Både räddningstjänst och ambulans var snabbt på plats men kvinnans liv gick inte att rädda, säger förundersökningsledare Mats Bruhn.

”Intresserade av iakttagelser”

I samband med olyckan spärrades platsen av och polisen beslagtog personbilen samt den cykel kvinnan färdats på för teknisk undersökning. Det som utreds nu är hur olyckan inträffat.

– Vi har ett antal personer som vi redan vid olyckan hört och är intresserade av iakttagelser, säger Bruhn.

Misstänker ni brott?

– Naturligtvis misstänker vi brott eftersom vi inlett förundersökning. Vi utreder och får se vad vi kommer fram till, säger polisens förundersökningsledare Mats Bruhn som berättar att det var en man i 70-årsåldern som körde bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.