Ingen av passagerarna behövde föras till sjukhus. Föraren fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Foto: Google/SVT

Buss i diket i Hällnäs – föraren förd till sjukhus med helikopter

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 18.21 larmades SOS om att en buss åkt av vägen vid Hällnäs i Vindelns kommun. Det ska röra sig om en ersättningsbuss för tågtrafik som har kört i diket på väg 363 vid södra infarten till Hällnäs. Föraren fördes med ambulanshelikoper till sjukhus med lindriga skador.

Enligt polisen ska halva bussen sticka ut över vägbanan.

– Det är en ersättningsbuss för Norrtåg med 15 passagerare, lindriga eller inga skador på passagerarna, föraren är i behov av sjukvård, säger Björn Karlström, inre befäl vid räddningstjänsten i Umeå.

Han fortsätter:

– Vi är på plats och har stängt av vägen, det är resurser från Vindeln, Åmsele och Tavelsjö räddningstjänst. Ambulans från Umeå och Lycksele är på plats och en ambulanshelikopter från Lycksele är på väg.

Passagerarna klarade sig oskadda

Klockan 19.35 är även ambulanshelikoptern på plats. Ingen person har då förts till sjukhus.

Strax innan klockan 20 meddelar polisen att föraren är förd till sjukhus med ambulanshelikopter. Inga passagerare uppges vara skadade. Region Västerbotten meddelar klockan 21.20 att föraren har lindriga skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer