Bussbolaget ser över sina rutiner efter sällskapsresan

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå buss ska se över sina rutiner, men förtroendet för vd:n Andreas Olofsson kvarstår trots revisorernas kritik mot att han tagit med sig bland andra sin sambo till Spanien under en jobbresa.

– Det är ingen allvarlig kritik från revisorerna, men vi håller med om att det är olämpligt, säger Roger Marklund (S), styrelseordförande.

Det kommunala bolaget Skellefteå buss styrelse möttes under onsdagen och diskuterade händelserna som uppdagades av tidningen Norran – att bolagets vd tagit med sig sin sambo och andra medresenärer till Spanien för att hämta en ny buss.

I samband med resan fraktade vd:n även hem stora mängder öl och vin i bussen som ska användas för sjuktransporter.

– Det är också olämpligt. Det strider mot kommunens övergripande policy, men vi har fullt förtroende för honom, säger Roger Marklund (S), ordförande.

Är det inte allvarligt det som kommit fram?

– Ja, det är ju en förtroendefråga både internt och externt. Vi delar revisorernas uppfattning om att det var olämpligt att ta med sambon på resan. Men vi har fortsatt förtroende för vd:n.

Vad händer nu?

– Vi i styrelsen gav Skellefteå buss i uppdrag att ta fram nya rutiner utifrån de synpunkter som revisorerna hade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.