Foto: TT

Chauffören frias från porranklagelser – får börja jobba

Uppdaterad
Publicerad

Nu är bussbolagets utredning av vad som hände klar. Det var ingen porrfilm som visades på bussen utan en romantisk komedi.

Förra veckan stängdes en busschaufför i Norsjö av från sin tjänst. Enligt uppgifter skulle chauffören ha visat en porrfilm under körningen och händelsen polisanmäldes. Men polisen la ner utredningen då det bland annat visat sig att det inte ens var chauffören som satt på filmen. Nu har bussbolaget, som genomförde en egen utredning, också klart för sig om vad som egentligen hände.

– Vi blev klara med vår utredning nu på morgonen och har kommit fram till samma som polisen. Det var ingen porrfilm som visades, säger Björn Larsson, vd för bussbolaget.

Filmen handlade om sex

Vilken film var det?

– Den heter ”40 days and 40 nights” och är en romantisk komedi, säger Björn Larsson.

Filmen handlar om en kille som väljer att avstå från sex de kommande 40 dagarna efter att han nyligen blivit lämnad av sin flickvän.

– Det här har varit en tankeställare, människor upplever saker olika och jag vet inte om man från anmälarhåll anser att det är en porrfilm men människor tycker olika och det är viktigt att tänka på, säger Björn Larsson.

”Hektiska dagar”

Busschauffören som blev avstängd är nu välkommen tillbaka till arbetet men enligt Björn Larsson är han hemma veckan ut med full lön.

– Det har varit några hektiska dagar för oss alla och vi hade ett fackligt möte där man kom överens om att han behöver vila upp sig några dagar, säger Björn Larsson.

Varför tog det här så lång tid att reda ut?

– Även om jag litar på chauffören så måste ju vi reda ut det ordentligt, till exempel genom att prata med dom som rest i bussen, så det har tagit tid att få en helhetsbild, säger Björn Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.