En buss med åtta personer har åkt av vägen i Skelleftehamn. Tre personer är förda till sjukhus. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Bussolycka med tiotal personer – har vält av vägen

Uppdaterad
Publicerad

En buss med åtta personer tippade av vägen vid Skelleftehamn utanför Skellefteå. Tre personer har fått föras till sjukvård med ambulans.

Larmet inkom till SOS strax efter klockan sju om att en buss med minst åtta personer i har vält och hamnat i diket.

– Jag har inga uppgifter om att det ska vara några allvarligare skadade, men enligt de initiala uppgifterna kan ett par personer ha ådragit sig lindrigare skador, säger säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisen strax efter larmet.

Minst tre lastade i ambulans

SVT:s reporter Patrik Samuelsson är på platsen.

– En person har hittills lastats på bår. Enligt räddningsledare Åke Dahlqvist har olyckan ändå gått ganska bra med mestadels lindrigt skadade, säger Patrik Samuelsson.

Strax innan klockan åtta skriver polisen på sin hemsida att bussen bärgas från platsen.

– Vi har lämnat platsen nu. Nu är polis och representanter från Skellefteå buss kvar. Den ligger kvar precis som den är. Det blev även ett oljeläckage från bussen i samband med olyckan eftersom bussen hamnade på sidan som man ska låta rinna ut i uppsamlingskärl för att slippa oljeskador, säger Åke Dahlqvist till SVT vid halv nio-tiden.

– Polisen kommer titta på vad som hänt och utreda olyckan objektivt vad som hänt för att antingen fastställa brott, eller utesluta brott. Vi tittar förutsättningslöst på händelsen, säger Marie Andersson vid polisen.

En person inlagd på sjukhus

Under eftermiddagen meddelade Skellefteå lasarett att fyra personer blev lindrigt skadade i samband med bussolyckan och en person blev inlagd på vårdavdelning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.