Flera bussturer har ställts in under dagen. Foto: SVT

Bussturer i Västerbotten ställs in – chaufförerna larmar om halka

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen har väglaget och den hårda vinden satt stopp för flera bussturer från Umeå till Hemavan och Tärnaby. Även bussturerna mellan Lycksele och Slussfors är inställda.

– Vi följer vädrets utveckling och anpassar turerna eftersom, säger Hanna Forsgren, driftansvarig Länstrafiken Västerbotten.

Plusgraderna ställer till problem i länstrafiken i Västerbotten. Busschaufförer har testkört sträckor i inlandet och larmar för halkigt väglag. Länstrafiken har därför ställt in flera turer mellan Umeå och Hemavan. 

– Håll koll på vår hemsida, där uppdaterar vi turernas färdsträckor under dagen, säger Hanna Forsgren, driftansvarig Länstrafiken Västerbotten.

Väglaget ställer även till det för sophanteringen i fjällvärlden. I Storuman kommer sopor inte tömmas under dagen. Kommunen hänvisar till återvinningscentralen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.