Bybor i Stavaträsk fixade jullunch till ensamma: ”Trevligare att ge än att få”

Publicerad

Tillvaron för ett tjugofemtal personer från Skellefteå stadsmission lystes då Stavaträsk byaförening ställde till med stort julkalas i bygdegården.

– Vi kände att vi ville göra något för de som är ensamma och kanske har problem i tillvaron. Då kan vi gott dela med oss av vårt överflöd, säger Anders Sundström som är ordförande i Stavaträsk byaförening.

Förutom ett dignande julbord med bland annat lax, korv, köttbullar och skinka bjöds det på åktur med häst och släde och hela besöket slutade med en julklapp bestående av ost, choklad och presentkort för att gå och handla mat.

– Helt fantastiskt, vi är överväldigade och så var det mycket god mat, säger Chatrine Olsson som ofta besöker Skellefteå stadsmission.

Flera livsmedelsföretag i Kågedalen hade också bidragit med matvaror till julbordet.

– Det känns skönt att vi kunde bidraga med lite ljus i tillvaron för de som kommer till stadsmissionen. Man mår oftast bättre av att ge istället för att få, säger Anders Sundström, ordförande i Stavaträsk byaförening.

Se mera om besöket i Stavaträsk i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.