Efter flera tillbud har de stora byggprojekten på Nus tillfälligt stoppats. Foto: SVT

Tillbud stoppar byggen på NUS

Publicerad

Under onsdag och torsdag har alla stora byggen på NUS i praktiken stått stilla, detta då byggherren velat komma tillrätta med säkerhets- och arbetsmiljöproblem.

Just nu pågår flera stora byggarbetsprojekt i och kring Norrlands universitetssjukhus, men under de senaste dagarna har arbetet i stort sett stått stilla. Ledningen för byggprojekten har i förebyggande syfte stoppat alla byggen efter ett flertal incidenter.

– Vi har haft väldigt mycket problem senaste tiden, som gör att vi behöver få en uppskärping och se över alla våra byggen, säger Malin Viklands fastighetsprojektchef på VLL.

Vill inte ha en olycka

Det handlar både om rena säkerhetsfrågor, men också om upplevd dammproblematik, som bland annat lett till att flera avdelningar stängts ner. Därför ser alla byggen nu över arbetsberedningar, riskanalyser och planering. På fredag är det tänkt att byggarbetet ska kunna fortsätta igen.

– Vi säkrar upp byggverksamheten helt enkelt för att vill inte ha fler tillbud och vi vill definitivt inte ha en olycka som slutar med att någon gör illa sig, säger Viklands.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer