Norrlands universitetssjukhus Foto: SVT

Neurologen stänger på grund av arbetsmiljöproblem

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortsatta arbetsmiljöproblem i samband med om byggnationerna på Norrlands universitetssjukhus. Sent på onsdagseftermiddagen meddelar landstinget att Neurologmottagningen kommer stängas på grund av byggnadsrelaterad ohälsa. Neurologen är den tredje avdelningen som på kort tid tvingats stänga.

Neurologen har bestämt sig för att stänga mottagningen torsdag och fredag på grund av byggnadsrelaterad ohälsa, BRO. Målet är att personalen kan återvända till arbetsplatsen måndagen den 10 december, skriver landstinget i ett pressutskick.

Avdelningen har drabbats av ventilationsproblem och en vattenläcka. Det är i samband med närliggande rivningsarbeten som problem har uppstått.

– Jag har beslutat att stänga torsdag och fredag då personalen har fått svåra problem till följd av inomhusmiljön, säger biträdande verksamhetschef Mona Jakobsson i ett pressmeddelande.

Nu vidtar fastighetsavdelningen ett antal åtgärder för att komma till rätta med problemen. Ventilationen ska justeras, vattenläckan åtgärdas och lokalerna genomgår en storstädning.

– Planerade patientbesök har ombokats och vi hoppas att vi kan öppna som vanligt igen på måndag, avslutar Mona Jakobsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.