Har coronapandemin fått dig att träna annorlunda eller tränar du som förut? Skriv och berätta i vår chatt. Foto: Andrew Harnik/TT/SVT Grafik

Chatt: Hur har du förändrat din träning på grund av pandemin?

Uppdaterad
Publicerad

Nya restriktioner har fått många idrottsföreningar, privatpersoner och gym att tänka om. Träning utförs utomhus, i mindre grupper – eller inte alls. Hur gör du? Se vad SVT:s läsare kommenterade.

SVT rapporterade · Har du förändrat din träning på grund av pandemin?

Tack för att ni har kommenterat och kommit med tips! Nu stänger vi chatten för den här gången.

SVT · Linnea Ehlin

Jag tävlar i olympisk tyngdlyftning men har skivstång hemma och högt i tak så jag kan träna hemma, dock kan jag förstås inte släppa stången i golvet efter lyften så jag får träna på lägre vikter och fila på tekniken.

Daniel

Jag har en ledsjukdom och har genomgått flera operationer, men lever också med kronisk svår smärta i fötter och knän. Är det något jag önskar ska ta slut på riktigt så är det den hysteriska träningshetsen. Träning hjälper inte mot en obotlig progressiv ledsjukdom, men omtanke och empati kan göra att jag för stunden härdar ut. Jag är ute och går med min käpp som stöd, men jag möts av så mycket elakhet och diskriminering att jag snart slutar att gå ut. Jag är inte fullastad med Covid-19smitta pga att jag har nedsatt rörelseförmåga, men så tycks det stora flertalet tro ute i samhället. Jag får inte boka tid till frisör eller tandhygienist, jag får inte röra mig fritt i en butik t ex för att handla mat, innan någon är framme och säger att ” du som är handikappad ska väl inte vara ute”. Låt mig vara, bara låt mig vara. Och alla ni som tror att en ledsjukdom går att träna bort - skäms ögonen ur er och håll mun.

AnnMarie

Perfekt läge att etablera allmänt aktiv livsstil! Dubba skor & cykel. Prova löpning med pannlampa i skogen eller utegym där det finns. Använd lekparker som utegym. Det finns redskap överallt om vi öppnar ögonen, 20min styrka 2ggr/v är WHO rekommendationer. Lek med barnen och vi får lära oss massor av fysiska rörelser. Hemmaträning blir lätt med kroppsvikt & fantasi. I Västerbottens inland går det att åka skridskor och längdskidor där snö finns!

Allmänt aktiv livsstil

Jag lider av övervikt och har gått på gym i åratal utan att gå ner i vikt. När corona slog till började först med promenader och senare löpning. Sedan i somras har jag gått ner 10 kg, på hela året vet jag inte. Men det är kul och jag kommer fortsätta att springa när krisen är slut.

Anonym

Jag har skurit ner på gymbesöken och försöker träna ute istället, men det är inte samma sak. Jag saknar gymmet och de få gånger jag varit där sedan de strängare restriktionerna har folk hållit avstånd till skillnad mot hur det ser ut i matbutikerna.

Anonym

Jag har tränat mestadels kondition utomhus i form av löpning och rullskidor sedan pandemins början. Frågan är hur mycket folk det kommer bli på Nydala konstsnöspår när Umeås skidåkare kommer samlas på det enda öppna spåret med en slinga på just över en kilometer innan det kommer natursnö på övriga spår? Går det att åka coronasäkert?

Kalle

Går på gym som vanligt. De få som är där håller avstånd och torkar av allt. Alla verkar vara smarta nog att hålla sig borta vid minsta symptom. Känner mig BETYDLIGT mycket säkrare på gymmet än då jag går och handlar i matbutik.

D.E

Sofias hemmagympa varje dag och sedan en promenad på det. Helger promenad och ibland gympa via svtplay

Lillis

Jag har börjat ta trapphuset uppför, ibland flera ggr. Jag tar promenader. Tar också lite tips från Sofias gympa via svt play.

Regina

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet