Drop-in vaccinering i Kristinehamn ska locka unga. Foto: SVT

Hur tycker du att vaccineringen fungerat?

Uppdaterad
Publicerad

I Skellefteå har flera personer haft problem att boka tid för vaccinering mot covid-19. Hur har det gått för dig att boka en tid för vaccination? Här är alla svar från dagens chatt

SVT rapporterade · Hur tycker du att vaccineringen fungerat?

Lyckades precis få en tid efter flera veckors sökandes på en av de mindre mottagningarna i Skellefteå, som inte drivs as Vaccina. Visste inte ens att det gick innan jag blev tipsad av en kompis. Det är otroligt dåligt formulerat på 1177s hemsida om Vaccinering i Region Västerbotten vem som sköter vaccineringen i olika områden. Finns flertalet tider i olika andra områden i Skellefteå Kommun som sköts av regionen, och inte av Vaccina.

Nyvaccinerad Ungdom

Jag letade en tid hos vaccina i Skellefteå i flera veckor. Det fanns aldrig någon tid trots att jag gick in massor av gånger varje dag. Till slut bestämde jag mig för att köra till Umeå där det fanns hur många tider som helst. Dyrt och miljömässigt inte bra.

Rasmus

Det var väldigt svårt att få en tid för dos 1 hos Vaccina i Skellefteå i början av juli, jag blev tvungen sätta upp automatiserad bevakning som kollade en gång i kvarten åt mig och sambon för att ha en chans att hinna upptäcka när Vaccina släppte nya tider.

Efter lång tid, mången svordom och många om och men så lyckades vi äntligen knipa två tider, och såg sedan att alla övriga tider hade bokats redan efter 5 minuter, så det gällde verkligen att vara på hugget.

Alla jag pratat med i min åldersgrupp upplevde samma problem, och jag har hört mycket annan skit om Vaccina i allmänhet också, så jag anser att Region Västerbotten borde ha lämnat uppdraget till någon annan.

Väntar fortfarande otåligt på dos 2 som vi inte kommer få förrän tidigast i september, det blir "spännande" att se om det blir samma strul med att lyckas boka tider då.

70-talist

För mig personligen, och för de allra flesta i min omgivning, så har det fungerat bra.

DanK

Till Anonym jag hoppas du och din familj skäms. Jag sökt efter tid i veckor!

Carina

Min 87-årige far blev uppringd och fick en tid på isladan i mars. Fick en tid för spruta 2 när han fick första sprutan. Allt fungerade perfekt. Kanske pga att han är äldre med hemtjänst.

Lena F

Det fattas ju bara att släkt och vänner får gå före i kön. Usch och fy!! Inte undra på att det inte går att få tider hos Vaccina i Skellefteå. Någon ansvarig borde få stå till svars.

60-plussare

Först fick jag inga tider men sen berättade kollegan att dom rullar ut tiderna veckovis, då listade jag ut hur jag skulle få en tid.

Rasmus

En släkting som jobbar där i skellefteå, hjälpte min familj med tider. Så för våran del har det funkat bra. Men känns lite fel att gå fuska i kön.

Anonym

Jag försökte boka i Skellefteå ett antal veckor efter att min åldersgrupp släpptes på, men gav till slut upp då det var omöjligt att få någon tid hos vaccina. Blev en tripp till Lycksele där det fanns hundratals lediga tider inom några dagar, och en till om ett par veckor.

Skellefteåbo

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vaccinering i Västerbotten

Mer i ämnet