Nej, det är inte insidan av en tvättmaskin. Det är faktiskt en väg i Marsliden som Gunilla Söder fotat av och mailat in. Foto: Tittarbild / Gunilla Söder

Chatt: Var finns Västerbottens sämsta väg?

Uppdaterad
Publicerad

Det finns många dåliga vägar i Västerbottens län. I vår chatt fick ni möjlighet att nominera den väg som ni tycker är den sämsta i länet. Läs alla inskickade förslag här nedanför.

Har du bilder eller video på dåliga vägar? Mejla till vasterbotten@svt.se

Var finns länets sämsta väg?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Företagaren Kenneth var heller inte särskilt nöjd över vägskicket vid Dikanäs.

Länk till artikel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så här såg det ut i höstas runt Vilhelmina när invånarna skickade in film och kommentarer om vägskicket i kommunen.

Länk till artikel

Kristina • Vägen mellan Stalon och Dikanäs är så gropig, trots att man kör lungt och försiktigt tror man att bilen ska gå sönder. Det är den ända vägen till Kittelfjäll som är asfalterad.

Christer Vikberg • Väg 1112 mellan Jokksbäcken och Brånaberg, Storumanskommun/ Tärnaby.

Lena • Personalparkeringen på NUS..kallas leråkern.
Har felanmält den flera gånger.

Vitlock • Basically all the roads that are not in Skellefteå or Umeå. The centralization of maintance and improvement works in Västerbotten is almost criminal at this stage, if you don't live in one of these two towns then your school will be closed, your road left unrepaired and your bus service reduced or removed.

Jörgen Kanon • Vägen Trappstegsforsen-Grytsjö-Marsliden. Om det bara var under tjällossningen finns viss anpassning, men vägen är bedrövlig i praktiken hela året runt. Säkerhet och tillgänglighet är endast ord på papper.
Sanningen är att finna i fördelningen av medel som är så skev att man måste skapa i budgeten hos trafikverket och genom regeringens regleringsbrev, särskilda budgetposter likt "panik i glesbygd"...... Ingen annanstans går att återfinna dylika skrivningar. Det finns inga pengar skriks det konstant, emedan satsningar på 100-tals miljarder går till projekt som mest är till för politisk plakatsymbolik. I skenet av detta är reinvesteringar i grusvägar i praktiken kostnadsfria.

Är inte vi också människor?

Skattebetalare • Tärnaby via Norra Fjällnäs och Jokksjaur ut till E 12: an. Totalt oframkomlig varje vårvinter. Om något händer? Blåljusfordon tar sig inte dit utan helikopter blir det som gäller.

Eine Johansson • Vägen mellan Laxbäcken och Nedre Malgonäs, katastrof! Potthål hela vägen.

Sven-Erik Nilsson • Väg 1078 Trappstegsforsen-Grytsjö
Väg 1079 Till Marsliden
Pottgropar, lervälling och tjälskott. Det är diskriminerande.

Tänk på

Om du skickar oss bilder eller video upplåter du dem för en icke-exklusiv rätt för SVT att fritt använda i SVT:s verksamhet samt framställa exemplar av bilden/videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.