Transcoms landschef Henrik Olsson.

Flyttar kontoret till Eskilstuna – 250 förlorar jobbet i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Kundserviceföretaget Transcom meddelade under onsdagen att kontoret i Umeå lägger ned och flyttar till Eskilstuna. Totalt berörs 250 anställda och 30 konsulter.

Under förmiddagen har företaget informerat de lokala fackliga representanterna om den planerade nedläggning av företagets kontor i Umeå. Företaget vill minska kontoren från sex till fem då företagets kostnader behöver minskas.

– Vi befinner oss i en situation där vi behöver göra kostnadsbesparingar, efter noggrann analys kommer vi att gå ner från sex till fem kontor då det skulle ge bäst effekt, säger Transcoms landschef Henrik Olsson.

Transcom lägger ner kontor

Under morgonen träffade man Umeå kontorets fackliga representanter och därefter ledare och övrig personal under dagen.

– Ur mitt perspektiv är det en tung dag för oss alla, det är inget besked man önskar delge. Min upplevelse är att det är nedstämt och samlat men det är väldigt tidigt fortfarande, säger Olsson.

Kommer erbjuda tjänster i Eskilstuna

Henrik Olsson berättar att man kallat till förhandlingar i slutet av september, fram tills dess vill han inte säga exakt vad som händer med de anställda i Umeå. De anställda kommer i samband med detta att erbjudas anställning på Transcoms anläggning i Eskilstuna dit verksamheten planeras flytta.

– Vi kommer erbjuda all personal i Umeå, om förhandlingarna blir i enlighet med våra planer, att flytta till Eskilstuna. Jag hoppas att så många som möjligt vill flytta ner, säger han.

Transcom inleder förhandlingar med Unionen den 27 september. Organisationsförändringen förväntas träda i kraft den 1 maj 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Transcom lägger ner kontor

Mer i ämnet