Stefan Wallmark är initiativtagare till Skellefteå bikepark. Foto: Marit A Israelsson

Cykelpark med Skandinaviens största skills-loop har öppnat i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra års arbete har den nya och nästan klara cykelparken på Vitberget i Skellefteå öppnat för allmänheten. Idag var det också digital premiärguidning, de som sitter hemma kunde vi nätet följa med på en cykeltur.

Stefan Wallgren som är initiativtagare och banbyggare har längtat. Länge.

– Jag har under många år tyckt att Skellefteå och Vitberget har potential för det här och när jag för fyra år sedan besökt Trysil i Norge och anläggningen de har där gick jag igång, berättar han som sedan arbetat för att förverkliga idéen.

Skellefteå kommun, Riksidrottsförbundet och Arvsfonden har bidragit med totalt 7,5 miljon kronor i reda pengar och ifjol påbörjades själva byggnationerna. Föreningen bakom heter Skellefteå AIK cykel vilken är en klubb som växer.

På grund av coronaviruset har det ännu inte blivit någon officiell invigning av området men för den som ville fanns idag möjligheten att hänga med på en tur via nätet.

I klippet får du se en del av vad som finns i parken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.