Efter påsklovet planerar Tannbergsskolan i Lycksele att ha ett möte med eleverna om händelsen. Foto: TT, Jessica Gow

Fler frånvarande elever dagen efter skolhotet i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen inkom ett hot om skolskjutning på Tannbergsskolan i Lycksele. Dagen efter är det ovanligt tomt på skolan.

– Det är fler frånvarande än det brukar vara, säger skolchef Monica Norén.

En kille under 18 år erkände att han låg bakom skolhotet och han misstänks för olaga hot. Skolan höll öppet som vanligt under torsdagen men under fredagen är det ovanligt mycket frånvaro enligt skolchef Monica Norén.

– Man får väl förvänta sig att några är hemma, det kan finnas oro även om polisen sagt att det inte kvarstår något hot. Sedan är det fredagen före påsklovet också, vilket kan spela in, berättar hon.

Är det tomt på skolan?

– Nej, det är det inte. Men jag vill inte gå in på hur många som är frånvarande.

Planerar informationsmöte med elever

Skolchefen berättar att de kommer jobba vidare med skolhotet efter påsklovet. Tanken är att de kommer att ha någon form av informationsmöte för eleverna där de ska gå igenom vad en sådan här händelse kan ha för konsekvenser.

– Väldigt många blir inblandade, det är inte bara skolan utan även polisens och kommunens resurser. Men händer något sådant här så måste man prioritera och jobba med det. I det här fallet agerade polisen snabbt och det blev uppklarat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.