Foto: SVT

Det här vill de övriga partierna i Storuman

Uppdaterad
Publicerad

Allianspartiernas företrädare vittnar om ett lugnt politiskt läge och bra dialog mellan allianspartierna. SVT har kollat med partierna och frågat vad de tycker är viktigast inför höstens val.

Moderaternas Ulf Vidman från Tärnaby vill se ökad satsning på fjällen.

– Vi behöver fler bostäder i kommunens västra delar. Det är svårt att hitta permanent-boende, turisterna köper allt, till att börja med tycker jag att kommunen ska återinföra bostadskön, säger Ulf Vidman (M). Han vill också se en ökad satsning på badsjö-området och göra ett friluftsområde av det året runt.

Val 2018 – #dinröst

Nykomling toppar lista

H-P Carlsson är nykomling i politiken och toppar Liberalernas lista.

– Jag har funderat länge på politik och har haft synpunkter på att saker inte hänt, det är dags att kliva in i det här nu, och jag välkomnades av partiet, säger näringslivsprofilen från Tärnaby.  Han har många idéer vad gäller till exempel satsning på utbildning och näringsliv.

– Vi kan inte göra en sak i taget, vi måste göra en massa saker på en gång, säger H-P Carlsson.

KD vill höja kvalitet

Kristdemokraternas förstanamn Roland Gustafsson tycker att kommunledningen behöver jobba mer med kvaliteten inom skola och äldreomsorg, och som många andra vill han också att det ska byggas mera.

Vänsterpartiets Daniel Johansson konstaterar att det från oppositionen finns en hel del synpunkter. För honom är välfärden en hjärtefråga, det måste satsas på äldreomsorgen och avfall- och sophantering behöver prioriteras. Han säger att samarbetet med Socialdemokraterna blivit bättre under mandatperioden.

– I början var det kallsinnigt, men samarbetet har blivit bättre och jag tror på ett maktskifte i kommunen där vi absolut kan få inflytande, säger Daniel Johansson (V)

”Jämnt mellan blocken”

Erold Westman, Kommunlistan, tycker att han haft en viktig vågmästarroll under mandatperioden.

– Det var ju så jämnt mellan blocken och Sverigedemokraternas representant har ofta frågat mig hur han borde rösta eftersom ingen annan ville samarbeta med honom, så våra röster har avgjort ibland, säger Westman, som hoppas på fortsatt inflytande i politiken och mest brinner för mer resurser inom äldreomsorgen.

SVT har försökt få kontakt med Sverigedemokraternas förstanamn Bengt-Erik Åkebrand utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet