Företagaren Kenneth Andersson är en av kritikerna i Dikanäs. Foto: Viktor Lundmark, SVT

Vägkritiken fortsätter i Dikanäs – trots Trafikverkets miljonsatsning

Publicerad

Trots att Trafikverket i veckan meddelat att de satsar hela 58 miljoner kronor på att rusta upp väg 1077 mellan Stalon och Dikanäs så jublar inte byborna.

– Hur tror du alternativvägen blir under tiden? Jag fasar för att behöva köra alternativet Daikanvik och Dikanäs under byggtiden. Sen blir den värsta delen av Stalon-Dikanäs kvar längst. Men det är ju bra att det kommer en förbättring till slut, säger företagaren Kenneth Andersson.

Det var i en chatt på SVT Nyheter Västerbottens sajt som läsarna korade väg 1077 mellan Stalon och Dikanäs som länets sämsta väg.

Anders Westlin, företagare i Saxnäs, står och reparerar sin bil när SVT får tag på honom.

– Kylskåpet i min buss har skakat lös på grund av vägarnas skick, säger Anders Westlin.

Han är nöjd över att vägen till Dikanäs ska repareras, men det räcker inte menar han. Själv så längtar han till vintern eftersom vägarna enligt honom blir bättre när de är snöbelagda.

– Nej, vägarna här är under all kritik och man borde reparera allihop. Jag tror det var 1978 som det gjordes något med Stekjokksvägen förutom att lappa och laga.

Roger Sundin på Trafikverket sa tidigare till SVT att det dåliga skicket på vägsträckan mellan Daikanvik och Dikanäs beror på höstens dåliga väder och stora mängder nederbörd. Men Kenneth Andersson menar att Trafikverket måste ta ett större ansvar.

– Det måste ju finnas någon minimistandard för en väg, säger han till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer